Stage lopen: hoezo niet belangrijk? 

Stage lopen. Ik krijg vaak te horen hoe saai en onbelangrijk stages zijn. 

Ik vind stage de beste vorm van onderwijs. Want je kan veel van wat je geleerd hebt gebruiken in de praktijk.

Als je weet dat wat je leert ook letterlijk nut heeft ben je veel gemotiveerder, al heb je een stage die niet leuk is, je zal er toch van leren. 

Stage, motivatie en kennis

De motivatie die ik kreeg van mijn stage heeft mij tot actie overgezet. Ik heb me aangemeld voor de medezeggenschapsraad verkiezing op school en ik heb gewonnen. Kort daarna ben ik gevraagd voor de leerlingenraad en ben ik ook nog eens gestart als organiser bij GroenLinks. Daar ben ik op plaats 14 gezet van de kandidatenlijst. 

Niet veel 15-jarigen kunnen zeggen dat ze op de kandidatenlijst staan en dat ze als organiser actief zijn bij GroenLinks maar ik kan dat wel. 

Youp Troost
Al die kennis die je op doet van bijvoorbeeld stages kan je gebruiken in de praktijk.

Zelfs als je een (snuffel)stage hebt die je niet goed beviel kan je alsnog kennis opdoen, je kan kijken waar je de volgende keer op moet letten als je een stage wilt gaan kiezen.

Zelf heb ik nooit een slechte stageplaats gehad, ik heb nu 2 stages gelopen en ik heb genoten van alle 2. 

De eerste stage was bij het ministerie van onderwijs waar ik geleerd heb om goede gesprekken te kunnen voeren en hoe het onderwijssysteem in zijn werk gaat. 

En bij mijn tweede (huidige) stageplek leer ik hoe ik het beste kan netwerken, praten, luisteren en hoe ik dingen kan uitvoeren.

Alles wat ik heb geleerd kan ik later gebruiken, en dat zal ik ook zeker doen. 

Vind je stages nog steeds niks waard? Ja zoek het dan maar uit! 

 

====

Youp Troost heeft een snuffelstage bij Netsheila. Hij is leerling aan de Trias VMBO en actief binnen GroenLinks Zaanstad. We hebben hem werk laten doen onder meer aan de online zichtbaarheid van Netsheila. We zijn buitengewoon tevreden met de resultaten.

 

 

Onze opdrachtgevers